Berichten geschreven door Wijnand van der Hoeven

 1. ChristenUnie (1080 x 540 px) (3).png
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 26 september 2023

  Genoeg

  De ChristenUnie heeft vernomen dat Middenweg Agro B.V uit Andel bezig is met een nieuwe principeaanvraag voor een volgende uitbreidingsfase van haar bedrijf waarbij ook opnieuw extra huisvestingplaatsen voor arbeidsmigranten zouden moeten worden gerealiseerd.

  Lees verder
 2. ChristenUnie.png
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 1 juni 2023

  Huisvesting arbeidsmigranten Andel

  Afgelopen week hadden we als raad een zwaar debat waarin we het college opnieuw hebben moeten bevragen over het dossier huisvesting arbeidsmigranten in Andel.

  De ChristenUnie heeft altijd anders in dit dossier gezeten dan het college. Wij willen liever wat grotere locaties waar zaken goed geregeld kunnen worden in plaats van tal van versnipperde/kleinere huisvesting. Helaas is huisvesting voor arbeidsmigranten harde business, als ChristenUnie willen wij in ieder geval de menselijke maat in het oog houden.  

  Lees verder
 3. Windmolens
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 14 februari 2023

  Windmolens in Altena

  Dat ook de ChristenUnie verbaasd is dat een bedrijf kansen ziet om een plan te ontwikkelen voor windturbines in Altena mag eerlijk gezegd worden. Maar wat ons nog meer verbaast, is de wijze waarop de meerderheid van de raad in de toekomst wenst om te gaan met duurzame energieopwekking waarbij windturbines worden gebruikt.

  Lees verder

  Labels:

 4. Stikstof
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 28 juni 2022

  Donkere wolken

  De plannen voor de landbouw, het stikstofkaartje wat enkel meer vragen oproept, de protesten en het debat in Den-Haag. Zaken die als een donkere wolk boven ons land samenpakken.

  Het is inmiddels wel duidelijk dat “het kaartje” niet klopt. Maar ook dat hier de komende maanden verder aan gewerkt zal (en moet) worden. Voor mijzelf en voor ChristenUnie Altena is de grote vraag of wij het verhaal van Altena goed genoeg en krachtig op de kaart kunnen zetten richting ‘Den Bosch’ en ‘Den-Haag’ om op verantwoorde wijze te strijden voor de agrarische sector in Altena.

  Lees verder

  Labels:

 5. muziek
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 8 februari 2022

  ChristenUnie Altena stelt schriftelijke vragen over muziekonderwijs in Altena

  In de nieuwe gemeente Altena is er gekozen voor een andere manier om muziekonderwijs te stimuleren. Met een programma op de basisscholen vanuit CultuurPuntAltena (bieb) maken alle leerlingen van de scholen kennis met cultuur.

  Lees verder

  Labels:

 6. Stock foto winkel open
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 17 januari 2022

  ChristenUnie Altena ondertekent oproep aan kabinet om de lockdown af te bouwen

  Afgelopen week was ik voor mijn werk in het centrum van Roermond. Terwijl ik het laatste stukje naar het stadhuis in de binnenstad liep, grepen al die lege winkels me aan. Dat kan toch niet zo blijven? Het heeft ook wat oneerlijks. De bloemist moet dicht, terwijl 50 meter verder de supermarkt wel open mag.

  Lees verder

  Labels: ,

 7. Bouwen
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 11 december 2021

  Kostendekkend

  Er zijn een aantal diensten in de gemeente waarop geen winst gemaakt mag worden volgens regels van de landelijke overheid. Dat worden kostendekkende tarieven of leges genoemd. Voorbeelden hiervan zijn kosten van begraven, kosten van afvalinzameling en waterzuivering en legeskosten voor bouwen (bouwvergunningen). Achterliggende gedachte is dat je deze diensten nergens anders kunt inkopen en je hiervoor dus van de gemeente afhankelijk bent. Het bepalen van zo’n tarief is soms best ingewikkeld, want welke kosten mag je allemaal meerekenen en tegen welke prijs reken je deze kosten mee in het eindtarief?

  Lees verder

  Labels: , ,

 8. header-erfgoed.png
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 4 februari 2019

  ChristenUnie wil duidelijkheid over erfgoed in Altena

  De ChristenUnie wil duidelijkheid over de rol van erfgoedorganisaties bij het beschermen van het cultureel erfgoed en monumenten in Altena. Daarom hebben wij schriftelijke vragen ingediend bij het college. Vóór de fusie van de drie gemeenten hebben veel vrijwilligers en stichtingen meegedacht over een nieuw beleid. Echter is de input tot op heden niet gebruikt bij het uitwerken van het erfgoedbeleid voor de nieuwe gemeente Altena.

  Lees verder

  Labels: ,

 9. header-in gesprek
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 20 november 2018

  Oog voor elkaar

  De afgelopen weken hebben we initiatieven bezocht die enorm waardevol zijn in Altena; zoals de Voedselbank in Sleeuwijk, kleding-magazijn ‘Je mag er zijn’ in Almkerk ” en “A Rocha Altena” in Uitwijk. Maar ook park Veldzicht, mensen die zelf zwerfafval verzamelen en de buurtbusvrijwilligers. Zoveel mooie initiatieven in Altena die oog hebben voor anderen.

  Lees verder
 10. ChristenUnie_test_veiligheid_hank.jpeg
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 15 november 2018

  Veilig fietsen in Altena

  Woensdagochtend ben ik zelf op de fiets gestapt om de oversteekpunten bij de A27 te testen. Na een oproep voor gevaarlijke punten kregen wij meerdere reacties over de fietsoversteekpunten bij de A27, genoeg reden om zelf de fiets te pakken en een rondje in Nieuwendijk en Hank te maken. 

  Lees verder

  Labels: